Lucrările nefinalizate pe DN 7A țin departe turiștii. Oficialii Drumurilor Naționale Craiova și Timișoara, prefectul județului Hunedoara, autoritățile locale de la Petrila și reprezentanții Poliției Rutiere au inspectat drumul național 7 A, cel care face legătura între Valea Jiului și județul Vâlcea.

Traficul rutier se va desfășura în condiții normale pe DN 7A. Cel puțin asta arată reprezentanții administrației locale de la Petrila care s-au întâlnit cu responsabili ai Direcțiilor Regionale de Drumuri și Poduri Craiova și Timișoara și ai Poliției Rutiere. Întâlnirea a avut loc pentru a evalua situația în care se află DN7A, unul dintre cele mai importante artere rutiere de interes turistic ce leagă zonele turistice din Parâng, Șureanu, Lotru și Valea Jiului, dar care asigură și o importantă legătură între județele Hunedoara, Gorj, Vâlcea și Alba.

Starea Drumului Național 7A Petrila-Obârștia Lotrului este una nu tocmai potrivită pentru desfășurarea în bune condiții a traficului rutier. Pentru moment, din punct de vedere legal, singura opțiune a administratorului acestui drum (Direcția Regională de Drumuri și Poduri Craiova) este aceea de a rezilia contractul existent și de a demara procedurile pentru o nouă licitație privind desemnarea antreprenorului care va prelua acest proiect și de a-l duce la bun sfârșit. În cazul în care demersurile, care vor începe încă din acest an, nu se vor bloca în contestații și alte tertipuri legislative, în primăvara anului viitor lucrările de modernizare ale DN7A, mai ales pe porțiunea Obârșia Lotrului-Petrila (din care circa 20 km se află pe raza teritorială a orașului Petrila), dar și pe porțiunea Obârșia Lotrului – Voineasa, ar putea fi reluate și chiar finalizate cu succes până la finalul anului 2019.

Directorul DRDP Timișoara, Cristian Ispravnic a promis că instituția pe care o conduce se va ocupa, în iarna anului 2018-2019 de întreținerea și deszăpezirea celor circa 30 de km ai porțiunii Petrila-Obârșia Lotrului de pe DN7A.

 

 

 

Articolul precedentNoutăţile cu care vine „Start-up Nation 2018”, prezentate la Deva
Articolul următorCalitatea apei din Valea Jiului este monitorizată zilnic