Natalia Intotero, fostul ministru pentru Românii de Pretutindeni, consideră că, desfiinţarea ministerului pe care l-a condus este „o bătaie de joc la adresa românilor de peste graniţe”. Parlamentarul hunedorean a ieşit la atac şi arată, printre altele, într-un comunicat de presă, că această decizie „denotă lipsă de respect”, acuzând actuala guvernare că ignoră peste nouă milioane de români.

„În iulie 2016, PNL anunța, în cadrul programului propus pentru românii din afara granițelor, că ”intenţionează să transforme Departamentul Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni într-un MINISTER SPECIAL pentru românii din diaspora”. Guvernarea PSD a înființat acest minister în ianuarie 2017 și a funcționat aproape 3 ani, până în momentul în care PNL a anunțat desființarea lui. Așadar, PNL demonstrează nu numai că uită ceea ce a promis, dar face exact invers față de ceea ce a promis – transformă ministerul în structură fără personalitate juridică. Decizia de a desființa Ministerul Românilor de Pretutindeni denotă lipsă de respect față de propriile asumări, cele din 2014 și din 2016, dar și față de votanții partidului lor. PNL ignoră peste 9 milioane de români, inclusiv comunitățile istorice, prin desființarea Ministerului pentru Românii de Pretutindeni. (…)”, a transmis Natalia Intotero.

În opinia deputatului hunedorean, soluția nu era deființarea ministerului, „ci consolidarea acestui minister, al cărui rol principal îl reprezintă întărirea legăturilor românilor din țară cu milioanele de români din afara granițelor”.

Natalia Intotero a ajuns ministru pentru Românii de Pretutindeni în luna ianuarie 2018. Născută la Brad, în judeţul Hunedoara, Intotero a fost deputat în Parlamentul României în legislația 2012-2016 din partea USL Hunedoara și în legislația 2016-2020. A lucrat anterior în cadrul Ministerului Afacerilor Externe (MAE). A candidat, pe lista PSD, pentru un post de europarlamentar, dar nu a prins niciun post la Parlamentul European. În prezent, este deputat PSD de Hunedoara.

Articolul precedent„Culoare și sacralitate”, expoziție la muzeul din Orăștie
Articolul următorFOTO-VIDEO| Tunelul feroviar de la Turdaş, deschis circulaţiei