Trec trenuri prin tunelul feroviar de la Turdaş, judeţul Hunedoara, realizat pe segmentul de cale ferată Simeria -Coșlariu. Investiţia este gata, la capătul a patru ani de muncă.

Tunelul de la Turdaş este unul dintre cele mai spectaculoase din România, fiind realizat în totalitate în curbă. Acesta are o lungime de aproape 800 de metri şi este primul din țara noastră construit prin metoda tranșee complet deschisă.

Foto: Lucian Ignat

Construit între Simeria şi Coşlariu, tunelul de la Turdaş este considerat ca fiind una dintre cele mai scumpe şi complexe structuri din întreaga reconstrucție a Coridorului Rin-Dunăre de până acum.

Lucrările de construcţie a acestuia au început în toamna lui 2015 şi au fost realizate de o firmă românească, aceeaşi care execută şi podul feroviar către Aeroportul Otopeni.

M200 tunel Turdas-Orastie

Publicată de Adrian David pe Duminică, 17 noiembrie 2019

Reamintim că, modernizarea tronsonului de cale ferată, de la Simeria și până la Sighișoara, parte din Coridorul feroviar patru paneuropean, se face pentru ca trenurile să circule pe acolo cu o viteză de 160 de kilometri la oră, în cazul celor de călători, respectiv 120 de kilometri la oră în cazul celor de marfă.

Momentan, în zona tunelului de la Turdaş se circulă doar pe un singur fir şi cu limitare de viteză, la 50 km/h.

Articolul precedentNatalia Intotero, despre desființarea ministerului pe care l-a condus: „O bătaie de joc la adresa românilor de peste granițe”
Articolul următorÎn prag de iarnă, se rezolvă problema încălzirii într-un liceu din Petroșani