Municipiul Vulcan găzduiește un festival regional de folk. Te salut, generație-n blugi, se numește festivalul de folk care a ajuns deja la cea de-a V-a edilie. O nouă ediție a Festivalului regional de muzică folk va fi organizată la Vulcan, în data de 8 decembrie 2018, într-un festival maraton care se va derula pe parcursul întregii zile.

Pornit la inițiativa profesorului Dana Tacea de la Școala Gimnazială nr. 5 din Vulcan, concursul s-a dorit de la bun început a fi un tribut adus poetului Adrian Păunescu, cel care a dus folkul românesc pe cele mai înalte culmi ale gloriei artistice din țara noastră.

”Festivalul regional de muzică folk „Te salut, generație în blugi!” (in memoriam Adrian Păunescu), aflat la ediția a VI-a, și-a propus promovarea muzicii folk în rândul tinerei generații, afirmarea, cunoaşterea, educația prin intermediul literaturii și muzicii, precum şi stimularea potenţialului artistic al elevilor din învăţământul primar, gimnazial şi liceal”, spune prof. Dana Tacea.

Zeci de concurenți vor evolua și la ediția din acest an a festivalului-concurs, pe scena de la Cinema Luceafărul din Vulcan, în fața unui juriu din care nu vor lipsi nume cu rezonanță ale folkului românesc din Valea Jiului, precum Cătălin Stepa sau Florin Paul Camen.

 

 

Articolul precedentFlagrant în centrul Devei. Doi hoți, prinși după ce au demontat un Trabant
Articolul următorKatowice: Primul  dialog politic al Platformei europene a regiunilor miniere carbonifere în tranziție