Modernizări la Spitalul Municipal Orăştie. Administraţia publică locală vrea să implementeze un proiect care vizează dotarea și dezvoltarea serviciilor medicale de la Ambulatoriul Integrat al unităţii medicale.

Potrivit primarului municipiului Orăştie, Ovidiu Laurenţiu Bălan, proiectul se află în etapa de precontractare. „Cea mai importantă aparatură din acest proiect îl reprezintă computerul tomograf, de ultimă generație având 126 de slice-uri (cadre care formează imaginea), de rezoluție foarte înaltă, probabil cel mai performant tomograf din județul nostru și chiar din țară”, spune edilul şef.

Dotările vizează cabinetele de specialitate ale Ambulatorului, atât cu echipamente medicale cât și cu mobilier, cu sistem integrat de monitorizare video a întregului Ambulator precum și echipamentele IT și periferice menite să reducă timpii de așteptare și procesare a întregului pachet de documente necesare efectuării și finalizării consulturilor de specialitate.

Proiectul, cu finanțare europeană, are o valoare de peste două milioane de euro, şi face parte din planul de guvernare locală cu aplicabilitate în programul 2016-2020.

Articolul precedentAutoritățile județene din Hunedoara, în alertă din cauza codului portocaliu de ninsoare
Articolul următorConcert de Crăciun în Peștera Bolii