Autoritățile județene din Hunedoara sunt în alertă din cauza codului portocaliu de ninsoare. Zona montană din sudul judetului Hunedoara se afla sub avertizare COD PORTOCALIU, în intervalul 15.12, ora 06:00 – 16.12,ora 12:00.

Se preconizeaza ninsori abundente, strat semnificativ de zapada si viscol. În acest context, autoritatile judeţene s-au alertat, fiind convocat in aceasta seara CJSU. Prefectul de Hunedoara, Fabius Kiszely a dispus aplicarea unui set de masuri pentru prevenirea situatiilor de urgenta generate de vremea rea. Presedintele CJSU a cerut anuntarea turistilor care se afla in zonele montane despre declansarea codului portocaliu si posibilitatea ca circulatia pe drumurile de acces sa fie restrictionata, chiar si pe DN 7 A.

Persoanele care au nevoie de dializa si femeile gravide din zonele aflate sub incidenta codului vor fi monitorizate. In plus, s-au inventariat mijloacele tehnice si materialele necesare pentru interventia pe drumurile inzapezite. De asemenea, maine incepand cu ora 6 se activeaza Centrul Judetean de Conducere si Coordonare a Interventiei la Centrul de Management al Situatiilor de Urgenta.

Articolul precedentCod portocaliu de ninsori în sudul judeţului Hunedoara, până duminică
Articolul următorModernizări la spitalul din Orăştie. Proiect important, aflat în etapa de precontractare