Un concert extraordinar de colinde va avea loc în Peștera Bolii, aflată la 6 kilometri de municipiul Petroşani. Concertul de Crăciun din măruntaiele Peşterii Bolii se află la cea de-a X-a ediţie. Prin acest concert, organizatorii au reluat o veche tradiţie a recitalurilor în sala mare a peşterii, ce datează din perioada interbelică.

Evenimentul va aduce în faţa publicului vechi obiceiuri ale momârlanilor, precum colindul Crailor dar şi cântece bisericeşti. De altfel, concertul are loc în prezenţa unui sobor de preoţi, cu participarea lui PS Gurie, episcopul Devei și Hunedoarei. Manifestarea îşi doreşte şi să promoveze această destinaţie turistică ce a devenit în ultimii ani şi una culturală.

Concertul din acest an va oferi o bucurie în plus celor prezenți, motivul fiind participarea la eveniment a Preasfințitului Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei. Manifestarea este menită să renască în sufletele creștinilor bucuria sfântă a apropierii Slăvitului Praznic al Nașterii Domnului. Producătorul evenimentului este Ionuț Drăgotesc. Evenimentul va avea loc în data de 17 decembrie, începând cu ora 17:00.

 

Articolul precedentModernizări la spitalul din Orăştie. Proiect important, aflat în etapa de precontractare
Articolul următorJudeţul Hunedoara, „îmbrăcat” în mantia albă a iernii. Care este starea drumurilor?