Maratonistul Aristide Necula va alerga timp de 24 de ore pentru Cristina Deac, campioana din scaunul cu rotile

Cunoscutul maratonist Aristide Necula va alerga, timp de 24 de ore pe bandă, în cadrul unei acţiuni caritabile dedicată Cristinei Deac, o tânără din Deva care joacă tenis de performanţă dintr-un scaun cu rotile. Sportivul face acest gest în speranţa că se va strânge suma necesară achiziţionării unui scaun rulant performant pentru tenis.

Deveanca Cristina Deac este singura tenismenă din Campionatul Naţional Paralimpic şi singura fată care face performanţă în tenisul românesc din scaunul cu rotile. Pentru a putea participa la cât mai multe turnee internaţionale, tânăra din Deva are nevoie de un scaun rulant performant.

Maratonistul Aristide Necula va alerga pentru această cauză nobilă timp de 24 de ore. El va lua startul acestei cursei speciale pe 27 decembrie, la ora 22:00, urmând să încheie alergarea pe 28 decembrie, la aceeaşi oră, respectiv 22:00. Cei care doresc să contribuie la visul Cristinei vor putea dona într-o urnă special amenajată în sala unde maratonistul va alerga, la Fit Studio, de pe Bulevardul 22 Decembrie 43, din Deva, sau în conturile sportivei (vezi foto).

Tânăra, de 32 de ani, din Deva are o poveste impresionantă. Ea a obţinut rezultate excepționale în turneele de tenis la care a participat. În luna septembrie a acestui an, Cristina a jucat, la Madrid, în Spania, finala la dublu, de unde s-a întors învingătoare.

Citeşte şi:

O deveancă joacă tenis de performanță dintr-un scaun cu rotile. Pasiunea pentru „sportul alb” o îndeamnă să își urmeze visul

Articolul precedentPetroșani-Varpalota, activități comune pentru anul 2019
Articolul următor125 de ani de educație la Școala Gimnazială Nr.1 din Lupeni