Una dintre cele mai vechi unități școlare din Valea Jiului, Școala Gimnazială nr. 1 din municipiul Lupeni a împlinit 125 de ani de educație și tradiție. Cei 125 de ani de educație au fost marcați la unitatea de învățământ printr-un moment festiv.

La eveniment, alături de foști și actuali profesori și directori ai școlii, foști și actuali elevi ai școlii, au participat prof. Lavinia Ilina – inspector școlar general adjunct al ISJ Huneodoara, prof. Lucian Resmeriță – primarul municipiului Lupeni, prof. Cristian Resmeriță – senator de Valea Jiului și Lorincz Szell – director al Direcției Județene de Sport și Tineret Hunedoara. Cu acest prilej a fos dezvelită și o placă aniversară iar oaspeții au avut ocazia de a urmări un frumos program artistic pregătit de elevii școlii sub coordonarea cadrelor didactice.

”Începutul învățământului în orașul Lupeni este legat de deschiderea și dezvoltarea minelor de cărbuni, îndeosebi în a doua jumătate a secolului al XIX-lea. În acest context, primele date care certifică existența unei școli pentru zona de vest a Văii Jiului menționează anul 1853. Cert este că în 1883, școala din Lupeni devine una de sine stătătoare, cu trei săli de clasă. Actuala locație a Școlii gimnaziale nr. 1 Lupeni este datată la 15 septembrie 1893, odată cu construirea aripii nordice a școlii de către Societatea Carboniferă Valea Jiului, acesta fiind considerat actul de naștere al școlii”, a spus prof. Corina Muscari în prezentarea istoricului școlii.

În ultimul secol, școala a cunoscut mai multe etape de dezvoltare și modernizare, iar în ultimii 10 ani este consemnată modernizarea și dotarea acestei școli, în forma existentă în prezent.

Articolul precedentMaratonistul Aristide Necula va alerga timp de 24 de ore pentru Cristina Deac, campioana din scaunul cu rotile
Articolul următorClubul Off Road Hunedoara: „Moş Crăciun există şi trebuie să ajungă la toţi copiii”