Magda Catone, prezentă la “botezul” cinematografului din Petroșani. Marea actriță a teatrului românesc, Magda Catone, a fost prezentă în această după-amiază la Petroșani. Aici a avut loc schimbarea denumirii cinematografului Victoria, în cinematograful Șerban Ionescu.

Cinematograful din Petroșani este primul  edificiu de acest gen din țară care poartă numele regretatului actor Șerban Ionescu. Amprenta culturală a lui Șerban Ionescu va dăinui astfel în continuare la Petroșani, aici unde actorul și-a făcut debutul artistic.

“Sunt bucuroasă să împlinesc acest moment, sunt o fiică a Petroșaniului, adoptată, așa cum și Șerban a fost fiu adoptat al Petroșaniului. Aici am început cariera noastră de artiști, am făcut faimă cu arta noastră în toată țara și e foarte frumos să te întorci la începuturi, să descoperi asituații frumoase, fericite, de bilanț, să poți să încununezi o carieră. Seara de azi ne adună aici să inaugurăm un cinematograf, cinematograful municipiului care, frumos se numea Victoria, cu numele lui Șerban”, a spus Magda Catone, fosta soție a lui Șerban Ionescu.

Născut la Corabia, în 23 septembrie 1950, Șerban Ionescu s-a stins din viață în 21 noiembrie 2012, după o cumplită suferință. Reputatul actor a avut mai multe reprezentanții pe scena teatrului din Petroșani. În vara acestui an, Șerban Ionescu a fost declarat cetățean de onoare post-mortem.

 

Articolul precedentElevii din Deva își pot ridica abonamentele pentru a circula gratuit cu mijloacele de transport în comun
Articolul următorTânăra rănită grav în accidentul de la Veţel are nevoie de sânge. Astăzi a împlinit 23 de ani