Elevii din municipiul Deva își pot ridica, începând de astăzi, 26 noiembrie, abonamentele pentru luna decembrie, pentru a putea circula gratuit cu autobuzele care aparțin Societății de Transport Public Local Deva SRL.

Abonamentele se ridică zilnic, între orele 9:00-19:00, de la Dispeceratul Societății de Transport Public Local Deva SRL (aflat în zona Gării Deva).

Pentru ca elevii să beneficieze de gratuități pe mijloacele de transport în comun pe raza administrativ-teritorială a municipiului Deva, trebuie să depună anumite documente la sediul Dispeceratului Societății de Transport Public Local Deva SRL.

Procedura care trebuie urmată de elevi pentru a intra în posesia abonamentului a fost afișată în autobuze și comunicată unităților de învățământ, iar conducerea școlilor i-a informat pe copii despre pașii care trebuie parcurși pentru a circula gratuit cu mijloacele publice de transport în comun. Un elev care solicită pentru prima dată abonament trebuie să se prezinte la dispeceratul societății de transport public cu: copie după cartea de identitate sau certificatul de naștere pentru elevii cu vârsta de până la 14 ani (și documentul în original pentru conformitate), copie după cartea de identitate/buletin a părintelui, să completeze o cerere tip și să aibă carnetul de elev vizat la zi, iar copiii din clasa pregătitoare să aibă adeverință doveditoare eliberată de instituția de învățământ. Apoi procedura se simplifică. A doua solicitare de obținere a abonamentului nominal lunar se face doar prin prezentarea abonamentului vechi și completarea unei cereri tip.

Doar cu carnetul de elev vizat, până luna trecută

Până la mijlocul lunii trecute, elevii au putut circula gratuit doar pe baza carnetului de elev, vizat pe anul în curs. Din 15 octombrie, gratuitatea pe mijloacele de transport în comun este valabilă doar prezentând abonamentul nominal lunar, eliberat de Societatea de Transport Public Local Deva SRL și carnetul de elev vizat la zi.

Acordarea de facilități și gratuități la transportul local în comun din Deva a fost aprobată, la propunerea primarului Florin Oancea, pentru toți elevii din învățământul preuniversitar acreditat/autorizat care frecventează școlile din municipiu. Transportul elevilor este gratuit, pe tot parcursul anului calendaristic 2018, conform unei hotărâri de consiliu local.

Articolul precedent22 de polițiști și patru jandarmi hunedoreni, avansați în grad, înainte de termen
Articolul următorMagda Catone, prezentă la “botezul” cinematografului din Petroșani