O parte a şantierului unde se lucrează pentru introducerea infrastructurii de transport a gazelor naturale din zona Brad a fost inspectată, astăzi, de şefii judeţului.

Președintele Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara, Mircea Bobora, însoţit de administratorul public, Costel Avram, s-au întâlnit cu primarul municipiului Brad, Florin Cazacu, în zona Mesteacăn, unde lucrările la magistrala de gaz metan sunt destul de avansate.


Conducerea Consiliului Județean Hunedoara și cea a Primăriei Municipiului Brad apreciază că proiectul va duce la dezvoltarea economică şi socială a municipiului Brad, ca o sursă importantă de energie, în condiţiile în care zona este atractivă pentru investitori. La rândul său, primarul municipiului Brad susține că, în momentul în care va fi realizată conexiunea, în localitate va fi deja finalizată infrastructura locală de distribuție a gazelor naturale.

Noua conductă va trece pe teritoriile comunelor Veţel, Şoimuş, Băiţa, Vălişoara, Luncoiu de Jos, Ribiţa şi municipiul Brad. Conducta de transport gaze naturale Mintia – Brad – Ştei va interconecta conducta de transport gaze naturale DN 400/300 Cefa – Căpîlna – Beiuş – Ştei cu conducta de transport gaze naturale DN 300 Simeria – Mintia. Valoarea contractului se ridică la 22,45 milioane lei, fără TVA. Lucrările au fost demarate la sfârşitul lunii trecute, data estimată a finalizării acestora fiind trimestrul patru al acestui an, la 16 luni de la semnarea ordinului de începere a acestora (octombrie 2018).

Articolul precedentJudeţul Hunedoara va găzdui, anul acesta, cinci olimpiade şcolare, dintre care una internaţională
Articolul următorDrumul spre sanatoriul din Brad, într-o stare avansată de degradare. Autorităţile spun că va fi reparat