Județul Hunedoara va găzdui, în acest an, patru olimpiade naționale, un concurs național și o olimpiadă internațională. Pentru organizarea acestor evenimente, Consiliul Judeţean (CJ) Hunedoara va aloca, în ședința de vineri, suma de 100.000 de lei.

Județul Hunedoara a fost desemnat în acest an, de către Ministerul Educaţiei, pentru organizarea și desfășurarea unor olimpiade și concursuri naționale și regionale. Astfel, cei mai buni elevi de clasele V-VI, se vor întrece, în perioada 22 -25 aprilie, la Olimpiada de Matematică. Între 22 şi 26 aprilie, se va desfăşura Olimpiada la Matematică pentru elevii claselor VII-XII. De asemenea, în aceeaşi perioadă, respectiv 22-26 aprilie, va avea loc Olimpiada Naţională de Limbi Romanice şi Olimpiada Națională de Discipline Economice, urmate, între 16 şi 19 mai, de Diversitatea – o șansă în plus pentru viitor, iar în intervalul 10 -17 mai, va avea loc Olimpiada Internaţională de Informatică.

La aceste activităţi, se estimează participarea a 1.400 de elevi, însoţiţi de 600 de cadre didactice, număr dublat de părinții care își însoțesc copiii la aceste evenimente de anvergură.

Articolul precedentIstorie prăbușită sub neputința autorităților
Articolul următorLucrările la magistrala de gaz metan Mintia-Brad, inspectate de şefii judeţului