Jandarmii montani, din zona Hațeg, au fost implicați într-un exercițiu de căutare -salvare, care s-a întins pe durata a mai bine de 10 ore.

Exercițiul a avut loc duminică, 18 noiembrie, în zona Baru Mare – Vârful Tulişa, având ca şi scop căutarea şi evacuarea a două persoane rătăcite în baza coordonatelor GPS.

„Exerciţiul s-a desfăşurat în conformitate cu ,,Procedura de sistem privind managementul informaţiilor şi coordonarea resurselor în cazul acţiunilor de căutare-salvare în zona montană şi alte zone cu acces dificil”, elaborată de către Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă al Ministerului Afacerilor Interne. Totodată, conform procedurii menţionate s-a verificat şi modul de cooperare cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Iancu de Hunedoara” al județului Hunedoara, Serviciul Public Județean Salvamont Hunedoara şi Serviciul Judeţean de Ambulanţă Hunedoara”, au informat reprezentanții Inspectoratului Județean de Jandarmi (IJJ) Hunedoara. 

Reamintim faptul că, la nivelul IJJ Hunedoara există nouă posturi montane de jandarmi şi două echipe de intervenţie montană, respectiv una în zona Haţeg şi alta în zona Văii Jiului.

Articolul precedentPrimăria Deva și-a achitat cotizația pentru ”Salvital” Hunedoara – SMURD
Articolul următorProiect al maestrului Popa Popa’s, la Deva. Portretele celor mai importanți făuritori ai României Mari