Mai multe portrete, semnate de maestrul Ştefan Popa Popa’s, vor putea fi admirate la Deva, de pe data de 26 noiembrie, când va avea loc deschiderea unei expoziții de artă vizuală intitulată „Ctitorii Marii Uniri”.

Ştefan Popa Popa’s, unul dintre cei mai apreciați caricaturiști din lume, a inițiat, în anul Centenarului Marii Uniri, un proiect ambițios: un catalog al personalităţilor care au contribuit la înfăptuirea unităţii statale a românilor şi organizarea unor expoziţii de portrete ale acestora, în mai multe orașe din țară.

Expoziţia de la Deva reuneşte peste 25 de lucrări semnate de Ştefan Popa Popas – portrete ale celor mai importanți făuritori ai României Mari. ”Sunt foarte bucuros că m-am ocupat de cel mai mare proiect derulat cu prilejul sărbătorii Centenarului Marii Uniri. Am realizat portretele tuturor marilor personalități care au participat la acest act și care sunt eroi ai neamului românesc. Pentru că există fotografii foarte proaste din acea epocă, am dorit să reproduc adevăratele figuri ale acestor personalități. Acest proiect este un cadou pe care îl fac românilor, mai ales celor tineri, pentru a cunoaște, prin artă, portretele celor care au avut un rol important în făurirea statului unitar român”, explică Ștefan Popa Popa’s.

Expoziţia „Ctitorii Marii Uniri” va fi deschisă în holul mare al Centrului Cultural „Drăgan Muntean” din Deva și va putea fi vizitată până pe 3 decembrie, de luni până vineri, între orele 8:00 – 16:00.

Intrarea la eveniment este liberă.

Articolul precedentJandarmii montani hunedoreni, implicați într-un exercițiu care a durat peste 10 ore
Articolul următorRectorul ASE București, Doctor Honoris Causa al Universității Petroșani