Întâlnire cu agenții economici din județ pe tema modificării legislației în domeniul ajutorului de stat

Agenții economici din județul Hunedoara, interesați de modificările aduse legislației în domeniul ajutorului de stat, sunt așteptați la o întrunire ce va avea loc luni, 24 septembrie, la sediul Camerei de Comerț și Industrie (CCI) din Deva.

Întâlnirea se va desfășura începând cu ora 11:00 și în cadrul acesteia vor fi prezentate principalele schimbări aduse Hotărârii de Guvern nr. 807/2014 pentru instituirea unor scheme de ajutor de stat având ca obiectiv stimularea investițiilor cu impact major în economie.

Dintre cele mai importante modificări amintim:
–        valoarea minimă a investiției s-a diminuat la 13,5 milioane lei (aprox. 3 milioane euro);
–        bugetul mediu anual al schemei este de 638 milioane lei, respectiv echivalentul a aproximativ 145 milioane euro;
–        operatorul economic poate demara proiectul de investiții după depunerea cererii de acord pentru finanțare;
–        cererile de acord pentru finanțare se depun în sesiune continuă până la data epuizării bugetului anual.

Obiectivul schemei de ajutor de stat instituite prin H.G. nr. 807/2014, cu modificările și completările ulterioare îl reprezintă dezvoltarea regională prin sprijinirea realizării investițiilor de mare anvergură, cu importante efecte în economie, orientate spre sectoarele de activitate de vârf. Se acordă sume sub formă de granturi, de la bugetul de stat, pentru cheltuieli eligibile de natura activelor corporale și necorporale, precum și cele legate de închirierea construcțiilor aferente investiției inițiale.

Articolul precedentAproape 1.700 de doze de vaccin antigripal au ajuns în județul Hunedoara
Articolul următorFOTO| Cinematograful din Brad, în reparații capitale. Clădirea, un real pericol