Gest impresionant al conducerii bibliotecii judeţene din Deva pentru a atrage copiii şi tinerii spre lectură. Începând de luni, 3 decembrie, şi până în apropierea sărbătorii Crăciunului, ei vor dărui fiecărui micuţ care va trece pragul instituţiei de cultură câteo carte nouă.

La Deva, Moş Crăciun va fi darnic cu copiii care iubesc cărţile şi lectura şi vor să facă cunoștință cu lumea eroilor din paginile acestora. Cei mai mici prieteni ai Bibliotecii Judeţene „Ovid Densusianu” Hunedoara din Deva, care vor vizita, începând cu data de 3 decembrie și până în 22 decembrie, Secția de Împrumut Carte pentru Copii a instituţiei culturale, vor primi fiecare o carte nouă.

Conducerea bibliotecii judeţene spune că a luat această iniţiativă din dorinţa de a sădi în inimile copiilor dragostea față de carte, față de citit. „Crăciunul este o sărbătoare a darurilor făcute din toată inima, cu dragoste și prețuire, iar copiii se vor bucura din plin de darurile oferite de Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva. Așa cum am făcut-o și în trecut, iar ecoul a fost extrem de favorabil, și cu prilejul Crăciunului din acest an vom dărui cărți celor mai tineri posesori de permis de bibliotecă. Moș Crăciun le va oferi, cu generozitate, cărți noi, de la importante și îndrăgite edituri din țară și din județul Hunedoara. (…) În felul acesta, copiii vor afla că o carte reprezintă unul dintre cele mai de preț daruri, o carte este o invitație la lectură, la o călătorie în lumea poveștilor, a istoriei, a științei, a cunoașterii umane în general. Și în acest an, Biblioteca a ales cu grijă și afecțiune cărțile, astfel încât ele să fie cât mai potrivite vârstei, să fie cu adevărat utile celor care le vor primi în dar”, a declarat Sebastian Bara, managerul Bibliotecii Judeţene „Ovid Densusianu” Hunedoara -Deva.

Demersul conducerii bibliotecii judeţene din Deva n-ar fi fost posibil fără sprijinul generos și entuziast al editurilor partenere, din țară și din județ. Aşadar, copiii din Deva şi din județul Hunedoara sunt așteptați la biblioteca judeţeană, unde vor primi din partea lui Moș Crăciun cărți frumoase și utile.

Articolul precedentPensionarilor le-a ajuns cuțitul la os. Iasă în stradă pentru drepturile lor
Articolul următorEveniment în memoria regretatului actor român Radu Beligan, la Deva