Viaţa şi cariera artistică a maestrului Radu Beligan va fi adusă în atenţia publicului la Deva, în cadrul unei manifestări organizată de biblioteca judeţeană din oraş.

Evenimentul, desfăşurat sub genericul „Maestrul teatrului românesc, Radu Beligan, se doreşte a fi un omagiu pe care instituţia culturală din Deva vrea să îl aducă în memoria marelui actor născut în decembrie 1918, anul Marii Uniri. Manifestarea va avea loc pe data de 6 decembrie, începând cu ora 13:30, la Centrul Cultural „Drăgan Muntean” din Deva, în Sala „Liviu Oros”. Publicului prezent la manifestare i se vor prezenta viața și cariera artistică a maestrului Radu Beligan pe baza unui amplu documentar.

Radu Beligan a încetat din viaţă în vara anului 2016, la vârsta de 97 de ani. A fost unul dintre cei mai prestigioși actori români din toate timpurile. A strălucit pe scenele de teatru, întruchipând personaje memorabile din dramaturgia românească și universală. De neuitat rămân eroii lui Caragiale și Eugen Ionescu cărora Radu Beligan le-a dat viață încă din primii ani ai carierei sale teatrale. „Actor de teatru, de film, regizor, memorialist, director al Teatrului Național București, profesor la Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică, președinte de onoare pe viață al Institutului Internațional de Teatru, Radu Beligan a fost o personalitate de mare valoare a culturii românești pe care a promovat-o în permanență atât în țară, cât și dincolo de hotarele ei. A fost distins cu numeroase premii, decorații, trofee, ca o recunoaștere expresă a valorii sale ca om de cultură de mare anvergură”, spune Sebastian Bara, managerul Bibliotecii Judeţene „Ovid Densusianu” Hunedoara din Deva.

La finalul prezentării, celor prezenţi le vor fi adresate întrebări din viața și creația artistică a lui Radu Beligan, iar cei care vor răspunde corect vor fi răsplătiți cu premii constând în cărți și diplome oferite de biblioteca județeană din Deva.

Articolul precedentIniţiativă impresionantă a conducerii bibliotecii judeţene din Deva pentru le sădi copiilor dragostea faţă de lectură
Articolul următorAproape 9.300 de hunedoreni s-au angajat, prin AJOFM, de la începutul acestui an