Pensionarilor le-a ajuns cuțitul la os. Iasă în stradă pentru drepturile lor. După ce au fost amăgiți că le vor fi recalculate pensiile, zeci de pensionari vor protesta, timp de trei zile, în fața Casei Locale de Pensii din Petroșani. Oamenii susțin că nu mai au timp să aștepte recalculările promise. Acțiunile de protest vor avea loc în 3,4 și 5 decembrie.

“Vom picheta Casa Locală de Pensii Petroșani pentru nerespectarea Legii 221/2018 privind recalcularea pensiilor din grupele I si II de muncă. Recalcularea trebuia să înceapă la data de 1 octombrie și nici acum nu s-a întâmplat acest lucru”, a declarat Paul David, secretar executiv al Ligii Sindicatelor Pensionarilor MIneri din Valea Jiului.

Se așteaptă ca la mișcarea de protest să participle între 50 și 200 de pensionari. Peste 10.000 de pensionari din județul Hunedoara așteaptă să le fie recalculate pensiile. Este vorba de cei care au lucrat în grupele I și II de muncă.

Procedura de recalculare a pensiilor trebuia să înceapă la data de 1 octombrie, însă nici până astăzi acest lucru nu s-a întâmplat. Casa de Pensii nu a primit softul necesar, asta deși de la intrarea în vigoare a legii și până la data la care ar fi trebuit să înceapă recalculările s-a stabilit un termen de 3 luni pentru realizarea aplicației informatice.

Potrivit legii, recalcularea dosarelor ar trebui să se facă până la data de 1 octombrie 2019. Peste 10.000 de pensionari din județul Hunedoara așteaptă să le fie recalculate dosarele.

 

 

Articolul precedentFOTO| Maşină în flăcări într-un cartier al Devei
Articolul următorIniţiativă impresionantă a conducerii bibliotecii judeţene din Deva pentru le sădi copiilor dragostea faţă de lectură