Mai multe infracțiuni au avut loc, pe parcursul anului trecut, în incinta unităților școlare din județul Hunedoara. Dispeceratul 112 al poliţiei a primit, în anul 2018, 35.671 apeluri telefonice de la cetăţeni, fiind necesară intervenţia în 16.999 cazuri. În peste 90% dintre aceste situaţii, intervenţia s-a realizat într-un timp scurt, de sub 10 minute.

Activitatea investigativă s-a concretizat în numărul mare de autori identificaţi şi deferiţi justiţiei. Astfel, în 2018, a fost începută urmărirea penală faţă de 3.468 suspecţi, dintre care 1.708 au fost cercetaţi pentru infracţiuni judiciare şi 331 pentru infracţiuni economico-financiare.

Pentru a răspunde aşteptărilor populaţiei, activitatea Poliţiei Române a cunoscut ample transformări structurale şi calitative, adoptând în acest nou cadru şi conceptul „poliţie de proximitate”.

„Poliţia de Proximitate este implementată deja în mai multe state europene din necesitatea de a-i apropia pe oamenii legii cât mai mult de membrii comunităţii. Activitatea poliţiştilor de proximitate hunedoreni s-a materializat în 177 dosare penale soluționate; peste 1.800 de petiții soluționate; 99 infracțiuni constatate în flagrant; 766 contravenții constatate; 607 de stări conflictuale detensionate”, arată IPJ Hunedoara.

Activităţile preventive au avut impact pozitiv şi în privinţa siguranţei în mediul şcolar, în 2018 înregistrându-se o scădere cu 18,8% a faptelor penale sesizate, comise în incinta sau în proximitatea unităţilor şcolare.

 

Articolul precedentCer bilete de odihnă și tratament la o companie falimentară
Articolul următorNemulțumiri la adresa noului operator de salubritate din Deva. Primarul anunță un posibil Referendum