Sindicatele de la nivelul Complexului Energetic Hunedoara (CEH) au demarat negocierile pentru un nou contract colectiv de muncă la nivelul societății. Pe modelul de la Complexul Energetic Oltenia, se cer bilete de odihnă și de tratament.

Problema este că societatea energetică hunedoreană este la un pas de colaps financiar. Cu datorii de ordinul miliardelor de euro, societatea abia reușește să asigure materialele de strictă necesitate pentru funcționare.

“Pe partea de CCM, de negociere a coeficienților de ierarhizare și a sporului de subteran am avut o primă întâlnire și vom mai avea o întâlnire pe data de 2 februarie, pentru că societatea noastră nu stă bine economic. Pe partea cealaltă, în ceea ce privește biletele de odihnă și tratament, o să avem câteva întruniri și o să merg cu un material la CA pentru că am nevoie de mandat. Bugetul nu ne permite, de asta și negociem, dar încercăm să găsim soluții astfel încât să fie mulțumite ambele părți”, a declarat Samuel Dioane, directorul general al Complexului Energetic Hunedoara.

Ar fi o noutate la nivelul CEH acordarea acestor facilități angajaților.

”Am avut o întâlnire în comisia de negociere pentru a introduce și a aplica rapid ceea ce avem în CCM, adică coeficienții de ierarhizare și sporul de pericol. De asemenea, am făcut o solicitare conducerii Complexului Energetic Hunedoara să sesizeze Consiliul de Administrație pentru a începe negocieri și pentru a obține ceva legat de biletele de odihnă și tratament”, a declarat Darius Cîmpean, președintele Sindicatului ”Muntele”.

Sindicaliștii de la Muntele susțin că deși bugetul Complexului Energetic Hunedoara nu prevede acordarea de astfel de bilete, o excepție s-ar putea face precum la Complexul Energetic Oltenia.

 

 

 

Articolul precedentMai puține accidente rutiere grave pe drumurile din județ
Articolul următorInfracțiuni în incinta unităților școlare