Peste o sută de camere video de supraveghere, montate în „puncte-cheie” din oraş, urmăresc mişcările locuitorilor municipiului Hunedoara.

Primele camere video de supraveghere au fost montate, la Hunedoara, în anul 2011. Atunci, au fost instalate 26 de camere, iar astăzi oraşul este supravegheat de 111 „ochi electronici”.

Potrivit reprezentanţilor administraţiei publice locale, jumătate dintre toate camerele care există, mai precis 54, sunt montate în principalele intersecții din oraș, la locurile de joacă, în apropierea locurilor de depozitare a deșeurilor (acolo unde au fost montate platformele îngropate), în zona trecerilor de pietoni din apropierea școlilor, la piață, la bazinul de înot și la Castelul Corvinilor, precum și pe porțiunea de pe Bulevardul Corvin care va deveni alee pietonală în primăvara acestui an. Cele cinci camere video de pe pietonală vor fi puse în funcțiune odată cu terminarea lucrărilor la pietonală. Alte 57 de camere video sunt folosite în sistem de circuit închis (CCTV – closed circuit television), adică reprezintă sistemele de supraveghere a obiectivelor aparținând de autoritatea publică locală.

„Ca toate orașele din România, ne confruntăm cu problema nepăstrării curățeniei. Doar prin monitorizare video și prin aplicarea de sancțiuni putem păstra ceea ce avem, de aceea Poliția Locală trebuie să își facă datoria și să îi sancționeze pe cei care nu respectă legile. În ce privește sistemul de supraveghere, avem în vedere extinderea acestuia în anul 2019 cu alte camere video, în special în zonele unde există containere de gunoi”, a declarat Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara.

Sursa foto: Primăria Hunedoara

Toate camerele video din oraș sunt conectate la dispeceratul Poliției Locale a municipiului Hunedoara, unde sunt monitorizate în permanență.

Potrivit celor de la Primăria Hunedoara, sistemul de supraveghere video al oraşului va fi extins. Din acest motiv, începând din 2019, sediul dispeceratului Poliției Locale a fost mărit, iar monitoarele au fost mutate într-o încăpere separată.

Articolul precedentSpecialiștii au anunțat debutul sezonului gripal. Peste o mie de infecţii respiratorii, în judeţul Hunedoara
Articolul următorProfesorii și studenții Universității Petroșani se întrec pe pârtie