Profesorii și studenții Universității Petroșani se întrec pe pârtie. Scopul concursului este de a promova practicarea sporturilor de iarnă în rândul studențiilor, absolvenților și profesorilor Universității din Petroșani, a altor instituții invitate și de a facilita cooperarea dintre aceștia pentru a crea o comunitate academică mai puternică.

La concurs se pot înscrie studenții, absolvenții, veterani și cadrele didactice ale Universității din Petroșani precum și cei ai altor instituții invitate.

“Avem o competiție sportivă, în Parâng, competiție de schi unde dorim să participe cât mai mulți studenți și nu numai, o competiție care deja începe să aibă tradiție. Noi am trimis această solicitare a competițiilor pe care le avem pe parcursul anului 2019, dar cred că nu vom putea primi răspunsuri pentru competițiile pentru care vom putea primi finanțări decât după ce se elaborează bugetul. Ne vom descurca cu resurse proprii astfel încât competiția să fie cât mai atractivă”,  a spus prof. Univ. dr. Ing. Radu Sorin Mihai, rectorul Universității Petroșani.

Evenimentul va avea loc în data de 20 ianuarie, pe pârtia A din stațiunea montană Parâng. Se va desfășura un concurs de slalom la schi și snowboard care constă într-o coborâre pe pârtia A într-un traseu marcat cronometrat. Juriul probei este format din directorul de concurs, responsabilul de probă, responsabilul pârtiei și arbitrii. Arbitrajul va fi asigurat de profesorii de educație fizică din cadrul Facultății de Științe în colaborare cu echipa Salvamont Petroșani.Cronometrajul va fi asigurat cu aparatură electronică asigurată de CSS Petroșani și de personal calificat.

 

 

Articolul precedentHunedoara, „împânzită” cu mai mult de o sută de camere video de supraveghere
Articolul următorElevii, angrenați în proiecte educative care să le stimuleze imaginația