Specialiştii din sănătate au declarat debutul sezonului gripal, determinat de caracterul epidemic al ultimei săptămâni. Conform raportărilor Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP), săptămâna trecută, numărul cazurilor de infecţii respiratorii acute a crescut cu peste 20 la sută faţă de nivelul aşteptat.

“Ne putem aștepta la o creștere semnificativă a numărului de îmbolnăviri în următoarele săptămâni. Am cerut autorităților de sănătate publică locale să monitorizeze evoluția situației epidemiologice la nivel județean. Inspectoratele școlare vor recomanda triajele epidemiologice zilnice în colectivități – școli, grădinițe, creșe. DSP –urile vor fi informate zilnic asupra numărului de îmbolnăviri depistate, pentru a realiza o evaluare locală și a stabili măsurile necesare pentru limitarea răspândirii virusului gripal”, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătății.

În judeţul Hunedoara, în ultima săptămână, au fost confirmate peste o mie de cazuri de infecţii respiratorii acute. Până acum, nu a fost consemnat niciun caz de îmbolnăvire cu gripă. La nivel naţional, numărul deceselor cauzate de gripă a ajuns la 10, dintre care cinci au fost înregistrate în ultima săptămână.

Cea mai eficientă metodă de a evita îmbolnăvirea este vaccinarea, spun specialiştii în sănătate. În judeţul Hunedoara, de la începutul sezonului rece au fost imunizate peste 20.000 de persoane, fiind epuizate toate dozele de vaccin antigripal primite până acum.

Articolul precedentOamenii străzii din Deva, îndrumaţi de poliţiştii locali spre Adăpostul de Noapte
Articolul următorHunedoara, „împânzită” cu mai mult de o sută de camere video de supraveghere