În noaptea Sfintelor Paşti, sute de credincioşi s-au adunat în număr mare la toate bisericile din municipiul Deva. Oamenii au luat Lumina Sfântă, s-au rugat, au ascultat predicile preoţilor şi au cântat „Hristos a Înviat!”.

 

Sursa foto: Episcopia Devei şi Hunedoarei

La Catedrala Episcopală „Sfântul Ierarh Nicolae” din Deva, slujba de Înviere a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi şi o mulţime de credincioşi.

După ce a fost împărţită Sfânta Lumină, adusă de la Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, credincioșii împreună cu preoţii, au înconjurat lăcașul de cult.

De pe o scenă special amenajată în fața Catedralei Episcopale a fost citită Sfânta Evanghelie şi a fost cântat Canonului Învierii.

A urmat slujba Sfintei Liturghii a Sfântului Ioan Gură de Aur, săvârșită de către Preasfințitul Părinte Episcop Gurie, împreună cu soborul slujitor, în Catedrala Chiriarhală. Răspunsurile liturgice au fost oferite de către Corala „Sfântul Ierarh Nicolae”, dirijată de către Părintele Arhidiacon Daniel Balea.

La final, Preasfinția Sa a rostit un cuvânt de binecuvântare adresându-le credincioșilor prezenți la slujba de Înviere, salutul pascal „Hristos a Înviat!”.

Articolul precedentFOTO| Pietonala de la Hunedoara, inaugurată de „Ziua Europei”. A fost pusă ultima pavelă
Articolul următorNenorocire pentru o familie din Sulighete în ziua de Paşte. Casa le-a fost cuprinsă de flăcări