Pietonala de la Hunedoara, una dintre cele mai mari investiții ale administrației municipiului de pe Cerna, se apropie cu pași repezi de final.

S-a muncit intens, zile la rând, centrul civic al municipiului Hunedoara fiind transformat din temelii. În curând, locuitorii orașului se vor putea bucura pe deplin de noua pietonală.

Reprezentanții Primăriei Hunedoara spun că, inaugurarea va avea loc pe data de 9 mai, când se sărbătorește „Ziua Europei”. Ultima pavelă a fost așezată de edilul șef al urbei.

Foto: Primăria Hunedoara

Am promis că punem pavajul până de Paște… Am reușit chiar mai repede! Am pus ultima pavelă pe centrul pietonal. Norma pe zi a fost de 150 de metri pătrați, dar am reușit să punem în două zile aproape 600 de metri pătrăți. Din data de 2 mai urmează completările și rectificările pe întreg centrul Corvin. Totul trebuie să fie perfect pentru inaugurarea din 9 mai”, a declarat Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara.

Lucrările la pietonala de la Hunedoara au fost demarate în luna august a anului trecut. Proiectul prevede, pe lângă reabilitarea platoului din faţa Casei de Cultură, a Bulevardului Corvin și a străzilor adiacente, şi construirea a trei fântâni arteziene, dintre care una spectaculoasă, muzicală.

Investiția majoră a fost realizată cu bani de la Guvern, o sumă importantă fiind alocată și de la bugetul local al orașului.

Articolul precedentCastelul Corvinilor și „Zoo” Hunedoara, deschise de Paște. Programul de vizitare
Articolul următorHristos a Înviat! Sute de credincioşi au mers să ia Lumină Sfântă de la bisericile din Deva