Turiștii care aleg ca destinație Parcul Național Grădiștea Muncelului – Cioclovina au parte de priveliști superbe. Un colț de rai li se desfășoară în fața ochilor, în această perioadă când natura revine la viață. În Parcul Natural Grădiștea Muncelului – Cioclovina, una dintre cele mai complexe și valoroase arii protejate din România, poate fi admirată cea mai mare poiană cu ghiocei.

Parcul Național Grădiștea Muncelului – Cioclovina este recunoscut pentru faptul că pe platourile sale cresc milioane de ghiocei. Primăvara își face simțită prezența cu fiecare zi care trece. Semnele primăverii în Parcul Natural Gradistea Muncelului-Cioclovina au fost surprinse în instantanee superbe de Daniel Lungoiu, de la Romsilva.

Parcul Natural Grădiștea Muncelului – Cioclovina, unul din cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor Romsilva, are o suprafață de peste 38.000 de hectare, din care peste 26.500 de hectare sunt păduri. Parcul este situat în vestul țării, pe raza județului  Hunedoara, în zona Munților Șureanu.

La Cioclovina se ajunge prin satul Luncani, aflat în apropiere de Hațeg. Cioclovina este foarte aproape de perimetrul cetăţilor dacice din Munţii Orăştiei.

FOTO: Daniel LUNGOIU

 

Articolul precedentUn primar hunedorean cere demisia ministrului Finanțelor
Articolul următorCAMPIONI, FĂRĂ SUSȚINERE. Din lipsa banilor, jumătate din echipa „RobotX” Hunedoara ar putea rata „Mondialul” din SUA