Un primar hunedorean cere demisia ministrului Finanțelor

Primarul municipiului Orăștie, Ovidiu Laurențiu Bălan, s-a arătat total nemulțumit de modul cum au fost repartizate anumite fonduri, pe unități administrativ teritoriale. Edilul șef spune că orașul Paliei a fost defavorizat și a formulat plângere prealabilă împotriva unei hotărâri a Consiliului Județean (CJ) Hunedoara.

Primarul din Orăștie cere demisia persoanelor responsabile pentru situația creată, inclusiv a ministrului Finanțelor. „Am formulat plângere prealabilă împotriva Hotărârii Consiliului Județean Hunedoara 52/2019 privind repartizarea pe unități administrativ-teritoriale a sumei corespunzătoare cotei de 17,5% din impozitul pe venit estimat a fi încasat, pentru echilibrarea bugetelor locale, precum și repartizarea sumelor defalcate din taxa pe valoare adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale, pe anul 2019 prin care am solicitat revocarea/modificarea Hotărârii și a anexelor nr. 1 și nr. 2, întrucât sumele alocate Municipiului Orăștie sunt insuficiente pentru plata drepturilor asistenților personali ai persoanelor cu handicap grav și indemnizațiile lunare ale persoanelor cu handicap grav, iar din sumele corespunzătoare cotei de 17,5% din impozitul pe venit estimat a fi încasat la bugetul de stat în anul 2019, Municipiului Orăștie nu i-a fost alocată nici o sumă de bani”, a declarat Ovidiu Laurențiu Bălan, primar PSD al municipiului Orăștie.

Edilul șef al urbei a precizat că, în funcție de răspunsul primit la plângerea formulată, se vor urma căile legale, respectiv o acțiune în instanță de contencios administrativ (după caz). Acesta a mai menționat că, în cazul în care solicitările municipiului Orăștie nu vor fi luate în considerare, a propus deputatului Nistor Laurențiu, președintele Organizației PSD Hunedoara, să solicite în Biroul Național al PSD, demisia persoanelor responsabile pentru situația creată, inclusiv demisia Ministrului Finanțelor.

Articolul precedentSe redeschide drumul spre cetatea dacică Sarmizegetusa Regia
Articolul următorGhioceii din Parcul Național Grădiștea Muncelului vestesc venirea primăverii