Cel mai mare drapel din județul Hunedoara a fost realizat în Valea Jiului, din fonduri private. Într-un loc simblic, catargul de 25 de metri înălțime, iar tricolorul de 7 metri pe verticală și 10 metri pe lățime, a fost înălțat la confluența dintre Jiul de Est și cel de Vest, locul fiind unul simbolic pentru Valea Jiului.

Este o investiție realizată din fonduri private, clubul Rotary din Valea Jiului fiind responsabil pentru această inițiativă dedicată Centenarului Marii Uniri.

“Este un vis împlinit pentru noi. Am vrut să marcăm cei 100 de ani de la reîntregirea națională și nu e întâmplător că s-a pus acest catarg în acest loc pentru că aici se unesc și cele două Jiuri, Jiul Românesc cu Jiul Ardelenesc  și ca frații pornesc spre Dunăre. Totodată, ne-am gândit că prin acest loc trec mii de români în fiecare zi și pentru o clipă să își aducă aminte că sunt români și să preia acest tricolor în sufletul lor. Am vrut să arătăm că în Valea Jiului a fost, este și va fi pământ românesc și când zic a fost mă gândesc la cei peste 7000 de ani de continuitate aici, în Valea Jiului”, a spus Emil Părău, membru al Clubului Rotary din Valea Jiului și finanțatorul investiției.

La eveniment au fost prezenți primarii celor șase localități din Valea Jiului, care la finalul slujbei religioase au sărutat drapelul național. Tricolorul României va străjui intrarea în Valea Jiului peste ani, acesta amintind de momentul de mare însemnătate pentru neamul românesc.

 

 

Articolul precedentAmenzi pentru primăriile care nu strâng gunoaiele ce sufocă râul Cerna
Articolul următorMasă rotundă despre Unirea de la 1918. Petroșănenii au dezbătut cel mai important eveniment istoric al secolului