Comisarii Gărzii de Mediu ameninţă cu amenzi primăriile localităţilor străbătute de râul Cerna, sufocat de gunoaie. Aceştia s-au autosesizat din presa locală cu privire la deşeurile aruncate în acest curs de apă şi spun că au desfăşurat o amplă acţiune de control.

Urmare a articolelor apărute în presa locală privind existența unor deşeuri, de diferite tipuri, în albia și pe malurile râului Cerna, în amonte de lacul Cinciș, Garda Naționala de Mediu – Comisariatul Judeţean Hunedoara s-a autosesizat și a desfăşurat o amplă acțiune de control pe raza Unităţilor Teritorial Administrative străbătute de râul Cerna. Au fost verificate comunele: Lunca Cernii, Topliţa și Telicu Inferior și s-a urmărit starea de salubrizare a acestora, existența depozitelor de deşeuri abandonate precum și respectarea legislaţiei privind protecția mediului aflată în vigoare, cu referire la gestionarea deşeurilor”, au informat reprezentanţii Gărzii de Mediu Hunedoara.

În urma controalelor ce s-au făcut, comisarii de la Garda de Mediu spun că au impus măsuri cu termene stricte privind eliminarea tuturor depozitelor de deşeuri existente pe raza comunelor mai sus menţionate, precum și măsuri cu caracter preventiv privind apariţia altor depozite de deşeuri. După expirarea acestor termene, se vor face noi controale, iar în situaţia în care primăriile nu s-au conformat vor fi aplicate sancţiuni de până la 100.000 de lei, potrivit legislaţiei aflate în vigoare.

Comisarii de la Garda de Mediu Hunedoara au aplicat, în urma controalelor efectuate pe parcursul acestui an, pe raza celor trei unităţi administrativ teritoriale, cinci sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea prevederilor legale și a obligaţiilor privind gestionarea deşeurilor.

La mijlocul acestei luni, jandarmii hunedoreni s-au mobilizat într-o acţiune de ecologizare a râului Cerna. În doar câteva ore, ei au adunat o sută de saci plini cu deşeuri.

Sursa foto: IJJ Hunedoara
Articolul precedentNoi tarife pentru exploatarea domeniului schiabil Straja
Articolul următorFOTO+VIDEO: Cel mai mare drapel din județul Hunedoara a fost realizat în Valea Jiului, din fonduri private