Polițiști, preoți și autorități locale și-au unit forțele pentru a derula un proiect prin care se dorește să se vină în întâmpinarea familiilor din Deva, aflate în situații conflictuale.

Intitulat ”Familiile fericite nu cunosc violența”, proiectul partenerial este implementat de Asociația Filantropia Ortodoxă Deva și Inspectoratul de Poliție al Județului (IPJ) Hunedoara și finanțat de Primăria Deva. Acesta a debutat, ieri, cu un curs educativ de prevenție a violenței domestice. Cursul a fost destinat primei grupe de copii din municipiul Deva, cu vârste între 7-14 ani. Copiii au învățat de la polițiști cum să recunoască o situație conflictuală, dar și modalități de detensionare a conflictelor apărute în familie sau la școală și locurile unde pot cere ajutor în cazul în care sunt victimele sau martorii violenței domestice.

„Ne dorim ca, prin acest demers partenerial poliție- biserică-autoritate publică locală, să formăm un fel de rețea de suport pentru familiile din Deva, aflate în dificultate, în situații tensionate sau conflictuale. Proiectul își propune să fie un sprijin pentru comunitatea deveană și să ofere instrumentele necesare pentru o mai bună cunoaștere a legislației în domeniu și a căilor de ieșire din situațiile destructive”, a declarat subcomisar Andrea Fieraru, coordonator al Compartimentului Analiză și Prevenirea Criminalității (C.A.P.C) din cadrul IPJ Hunedoara.

La final, copiii participanți au primit din partea organizatorilor rechizite pentru anul școlar ce tocmai a început.

Proiectul va continua, în săptămâna ce urmează, cu alte trei astfel de cursuri educative și de formare, dedicate copiilor, părinților si preoților din parohiile devene.

 

 

Articolul precedentBurse de studiu „Părintele Arsenie Boca” pentru elevi silitori, dar sărmani
Articolul următorExperți în patrimoniu se adună, astăzi, la muzeul din Deva. Prezentare importantă despre Sarmizegetusa Regia