Un număr de 20 de elevi, jumătate dintre ei de gimnaziu și restul de liceu, vor beneficia, și în acest an școlar, de burse de studiu „Părintele Arsenie Boca”, oferite de Episcopia Devei și Hunedoarei.

Bursa de Studiu „Părintele Arsenie Boca” este în cuantum de 200 de lei lunar și se acordă elevilor merituoşi, remarcați prin rezultate deosebite la învăţătură, dar cu posibilităţi materiale reduse.

Fundaţia „Cuvântul care zidește” a Episcopiei Devei și Hunedoarei acordă anual, prin concurs de dosare, câte 20 de de astfel de burse școlare Părintele Arsenie Boca”, și anume: 10 burse pentru elevii de gimnaziu (cl. V-VIII) și alte 10 pentru elevii de liceu (cl. IX-XII). Beneficiarii ai acestora sunt, potrivit prezentului Regulament, elevii din învăţământul preuniversitar, cetăţeni români, școlarizați la cursurile de zi.

Dosarele, așteptate până pe 10 octombrie

Bursele se acordă numai prin îndeplinirea câtorva condiții, printre care elevul beneficiar să fi promovat toate examenele anului şcolar precedent, media de absolvire a anului şcolar precedent să fie de minim 9,00, iar pentru candidaţii înmatriculaţi în clasa a V-a, este obligatorie obținerea în anul școlar precedent, la toate disciplinele, a calificativului „Foarte bine”; pentru candidații înmatriculați în clasa a IX-a, media de înscriere la liceu trebuie să fie de minim 9,00 (media aritmetică a examenului de evaluare națională și media anilor de studiu V-VIII, împărțite la doi). De asemenea, venitul mediu pe membru de familie, în ultimele 3 luni, trebuie să nu fie mai mare de 700 de lei.

Dosarele pentru solicitarea acestor burse se depun direct sau prin poştă la sediul fundaţiei din Deva, până pe 10 octombrie 2018. Elevii beneficiari sunt selectați în baza unei grile de evaluare și a unui punctaj acumulat.

Bursele de studiu „Părintele Arsenie Boca” se acordă încă din anul 2013.

Articolul precedentLupeni: Expoziție de fotografie
Articolul următorFOTO|”Familiile fericite nu cunosc violența”, proiect derulat la Deva