Rezultatele mai multor studii și investigații, realizate în situl arheologic Sarmizegetusa Regia, vor fi prezentate astăzi, 17 septembrie, la Deva. Acestea vor sta la baza documentației pentru avizare a lucrărilor de intervenție (DALI), realizate de Institutul Național al Patrimoniului (INP) în cetatea dacică din Munții Orăștiei, județul Hunedoara.

Prezentarea va avea loc începând cu ora 14:00, în Sala Șemineului a Muzeului Civilizației Dacice și Romane (MCDR) din Deva și va fi susținută de către reprezentanții Institutului Național al Patrimoniului.

Consiliul Județean Hunedoara și Institutul Național al Patrimoniului au încheiat un protocol de colaborare și derulează un contract de presări servicii privind elaborarea de „Studii și investigații (etapa I și II) și DALI (etapa III) pentru monumentul istoric situl arheologic Sarmizegetusa, punct Dealul Grădiștii, monument istoric de importanță națională și universală, înscris în lista monumentelor istorice și în Lista Patrimoniului Mondial UNESCO”.

Studiile și documentațiile realizate de specialiștii INP vor sta la baza viitoarelor lucrări de conservare, restaurare și punere în valoare a sitului arheologic Sarmizegetusa Regia pe care intenționează să le deruleze Consiliul Județean Hunedoara, în următorii ani.

Articolul precedentFOTO|”Familiile fericite nu cunosc violența”, proiect derulat la Deva
Articolul următorValea Jiului: Companie de tuneluri subterane și muzeul al minelor de huilă