Elisabeta Diniş sau „tanti Eli”, cum îi spun apropiaţii, a împlinit venerabila vârstă de… 105 ani. Aniversarea nu a trecut neobservată, cea mai vârstnică deveancă primind, astăzi, musafiri.

Primarul Devei, Florin Oancea, însoţit de un alt veteran de război, celebrul Ştefan Gros, care a ajuns la frumoasa vârstă de 102 ani, dar şi de interpretul de muzică populară Cristian Fodor, au trecut pragul casei Elisabetei Diniş, pentru a-i ura un călduros și din suflet ,,La mulți ani!”.

„Tanti Eli” şi-a aşteptat oaspeţii împreună cu prietene, prieteni și vecini care au grijă de ea și care au venit să o sărbătorească. Deveanca a povestit că secretul longevității constă în bunătate, credința în Dumnezeu, gândirea pozitivă, viața echilibrată și multă mișcare. S-a păstrat în formă fiind mereu activă. A lucrat grădina, a făcut singură curățenie în casă, a gătit pentru ea și soț, ba chiar a făcut prăjituri vecinilor dragi, cu alte cuvinte, nu a stat nicio clipă. Pe vremuri, tanti Eli mergea pe jos de la Deva la Brad, ca să-i ducă prânzul soțului ei, inginer la mina de aur.

Primarul Devei i-a acordat Elisabetei Diniș o diplomă de excelență în semn de respect și aleasă prețuire, un buchet de flori și un tort.

Tanti Eli a citit cu curiozitate și fără ochelari ceea ce era scris pe diplomă, uimindu-ne pe toți. Ceea ce am trăit astăzi, m-a făcut să înțeleg și mai bine sensul cuvintelor: ”Cine nu are bătrâni, să îşi cumpere”. Gândul meu o va însoți în fiecare zi pe această femeie plină de vitalitate și cu o poftă de viață cum rareori întâlnești. I-am promis că ne vom întâlni și anul viitor, dacă Bunul Dumnezeu ne ajută”, a povestit Florin Oancea, primarul municipiului Deva.

Articolul precedentDiplome de excelență și premii pentru veteranii de război din Deva
Articolul următorAcuzații între investitori și autoritățile locale de la Petroșani