Un om de afaceri din Petroșani face acuzații dure la adresa autorităților locale din Petroșani. Radu Roșca, îi acuză pe cei din Primăria Petroșani de faptul că îi pun bețe în roate în ceea ce privește realizarea unor proiecte în stațiunea montană.

“Este vorba despre o instalație de transport pe cablu în masivul Parâng care să deservească școala noastră de ski și nu numai. Are o lungime de 160 m. ,,Cererea nu a fost avizată favorabil pentru că construcția afectează domeniul schiabil” Eu vă întreb: Cum poate instalația afecta în mod nefavorabil o stațiune, un domeniul schiabil? (…) Și mai întreb altceva: Este normal să primesc acest răspuns după 9 luni de zile? Vă întreb pe dumneavoastră ca și consilieri. Sunteți aici pentru că ați fost votați, eu sunt unul dintre cetățeni care v-a votat pe oricare de aici. Vi se pare normal? Eu am cheltuit până acum 35 de milioane pe parcelări pe care am fost pus să le fac. Am fost pus să fac aceste lucruri. Trebuia să mi se spună de la început că nu se poate și ,,la revedere”. (…) voi da și în judecată Primăria Petroșani. Mai vin cu încă o problemă, d-le primar. Toată iarna mi-a fost încălcată proprietatea de omul care bate zăpada în mod abuziv și nu mi se pare normal. Am vorbit cu el personal că nu îi dau voie să treacă. Vă întreb pe dumneavoastră: Vi se pare normal? Și mai am o întrebare: Răspunsul primit este dat în baza unei comisii, a unui specialist în domeniu?”,  a spus Radu Roșca, om de afaceri.

De cealaltă parte, primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi a încercat să îi explice omului de afaceri care este procedura.

“Nu avem nici o garanție că poate anul acesta sau anul viitor nu schimbăm ceea ce se întâmplă în Parâng. Nu avem nici o garanție că dumneavoastră câștigați această licitație. (…)Ați făcut o cerere, vi s-a dat un răspuns. Scoaterea la licitație ține de oprtunitatea și de ceea ce consideră Consiliul local la un moment dat. Acolo există un proiect care este făcut și care include și acea zonă și în momentul acesta… Asta nu înseamnă că nu se va face nimic acolo. Noi am cumpărat o bandă pentru copii, pe care avem intenția să o extindem, să o dublăm ca lungime. Sigur că amplasamentul pe care dumneata ai solicitat să pui acest teleschi ne încurcă pe noi. Și în primul rând cred că este vorba de autoritatea publică locală care la un moment dat hotărăște într-un fel sau altul (…). După acea am avut altă poziție, dar asta nu înseamnă că dacă ai făcut acele demersuri si câștigai licitația”, a ținut să explice Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

Edilii din Petroșani au încercat să îi explice omului de afaceri care sunt procedurile în ceea ce privește investițiile din domeniul schiabil Parâng.

 

Articolul precedentFOTO| „Tanti Eli” a împlinit 105 ani. Secretul longevităţii, oferit de cea mai vârstnică locuitoare a Devei
Articolul următorÎncă un bloc din Deva, reabilitat termic. Contractul de finanţare a fost semnat