Eveniment emoționant, astăzi, la Deva, dedicat celor care au luptat pentru apărarea țării noastre. Un număr de 11 veterani de război, din municipiu, care au luptat pe front sau care au îngrijit răniții în spitalele de campanie, au primit, din partea autorităților locale, diplome de excelență și câteun premiu simbolic.

Vârstnicii au fost răsplătiți pentru spiritul de sacrificiu dovedit, pentru curajul și devotamentul față de țară. De asemenea, au mai fost acordate diplome de excelență și altor cinci veterani de război din alte localități ale județului Hunedoara: Orăștie, Brad și Bretea Română, care sunt membri ai Asociației Naționale a Veteranilor de Război – Filiala Județului Hunedoara.

O diplomă de excelență i-a fost oferită și președintelui Asociației Naționale a Veteranilor de Război – Filiala Județului Hunedoara, colonel în rezervă Nicolai Lozneanu, pentru întreaga lui activitate desfășurată în recunoașterea meritelor veteranilor de război pe care îi reprezintă cu cinste.

„Cu toții sunt eroii noștri, ai neamului românesc. Sunt un adevărat tezaur uman, o lecție de demnitate și patriotism, sunt cei cărora România de astăzi le datorează veșnică recunoștință. Ei sunt cei care nu au șovăit când țara i-a chemat la datorie. Cei sărbătoriți astăzi au înțeles mai bine ca oricine că pământul României trebuie apărat cu orice preț!Omagiul și gândurile mele bune se îndreaptă şi către văduvele de război, văduvele veteranilor de război și familiile lor, pentru curajul şi demnitatea cu care au trecut peste ororile războiului. Veteranii noștri au tot respectul și prețuirea mea și a comunității noastre!”, a declarat Florin Oancea, primarul municipiului Deva.

 

Articolul precedentApă și canalizare în satele comunei Dobra
Articolul următorFOTO| „Tanti Eli” a împlinit 105 ani. Secretul longevităţii, oferit de cea mai vârstnică locuitoare a Devei