Cadre medicale de la Spitalul Municipal Orăștie au pornit într-o caravană pentru a transmite importanța prevenției în diabetul zaharat. Astăzi, s-au oprit la Geoagiu, acolo unde în sala de ședințe a primăriei localității au oferit gratuit consultații medicale locuitorilor care au dorit să afle cum stau cu sănătatea.

Consultațiile au început la ora 10:00. Localnicii și-au putut măsura glicemia, nivelul tensiunii arteriale, dar au putut beneficia și de alte consultații medicale, precum examen fund de ochi, examen ORL, examen boli contagioase.

Oamenii au fost și consiliați și li s-a transmis importanța analizelor medicale periodice, atât la pacienții cu boli cronice, cât și la cei care nu au depistate patologii. „Ne dorim ca această acțiune să facă primii pași în educația medicală a oamenilor astfel încât rata de îmbolnăvire să fie tot mai scăzută în raport cu numărul crescut de pacienți care vin la controale medicale sumare, regulat, la șase luni”, au transmis reprezentanții Spitalului Municipal Orăștie.

Articolul precedent„Catedrala”, vioara lui George Enescu revine la Deva
Articolul următorRezultate bune pentru arcașii din Aninoasa