Turneul național extraordinar „Vioara lui George Enescu” își continuă călătoriile pe scenele din România. Miercuri, 2 octombrie, la ora 19:00, va ajunge la Deva, la Sala Pro Arte” a Colegiului Național „Decebal” din munipiu.

Devenii au, din nou, prilejul să asculte vioara de colecție a lui Enescu – supranumită ”Catedrala”, pentru acordurile sale impunătoare, fiind invitaţi la un recital de excepție, susţinut de Gabriel Croitoru, violonistul care are privilegiul de a cânta pe vioara Guarneri, pe care a cântat George Enescu, și pianistul Horia Mihail. Cei doi reputaţi muzicieni vin în fața publicului devean cu trei sonate emblematice pentru vioară și pian: Claude Debussy: Sonata în sol minor pentru vioară și pian, L. 148; Richard Strauss: Sonata în mi bemol major pentru vioară și pian, op. 18 și César Franck: Sonata în la major pentru vioară și pian.

Biletele la recital au fost puse în vânzare la Centrul Cultural ”Drăgan Muntean” din Deva și pot fi achiziționate de luni până vineri, între orele 8:00 și 16:00, preţul unui tichet fiind 20 de lei.

Articolul precedent„Avarul” lui Molière – pe scena Centrului Cultural din Deva
Articolul următorFOTO| Medici de la spitalul din Orăștie au pornit în caravană. Prima oprire- la Geoagiu, unde au oferit consultații gratuite