O nouă premieră va avea loc pe scena Teatrului de Artă din Deva. Este vorba despre piesa „Bani din cer”, o adaptare după Ray Cooney- în regia și scenografia lui Marian Stan. Spectacolul va avea loc joi seară, începând cu ora 19:00, în sala mare a teatrului devean.

După succesul piesei „Cu Fundu în două luntri”, regizorul și actorul Marian Stan revine în fața spectatorilor cu o nouă comedie. Devenii prezenți la spectacol îi vor putea vedea pe scenă, jucând în această piesă, pe tinerii absolvenți ai Facultații „Dunărea de Jos” din Galați.

„În ultima vreme se vehiculează cam peste tot cuvinte ca “libertate”, “dragoste”, “cinste”, “onestitate”, “morală”. V-aţi întrebat ce aţi face dacă într-o zi aţi găsi în servieta dumneavoastră cu care mergeţi la serviciu, pardon, “job”, că aşa am auzit că e “cool” să se spună azi, deci, dacă aţi găsi o sumă de bani cu care aţi putea trăi liniştit cu familia până la adânci bătrâneţi, ce aţi face? Aţi păstra-o? Aţi căuta proprietarul? Aţi anunţa poliţia? Aţi dona banii unei biserici, moschei, sinagogi, templu? Aţi sponsoriza un ONG cu scopuri caritabile? Aţi alege “libertatea” fugind cu banii în Serbia sau Costa Rica? Aţi pune mai presus “dragostea de arginţi” cinstei? Dar ce mai înseamnă cinstea în ziua de azi? Mai recunoaşte cineva când greşeşte? E moral să trăieşti după posibilităţile tale, cu munca onestă pe care o faci sau să încerci să te îmbogăţeşti repede, cu orice mijloace? “Aceasta e întrebarea!” Cam aşa stă treaba şi cu spectacolul ăsta! Şi cine va veni să-l vadă, va aprecia sau nu, în funcţie de propria conştiinţă, dacă protagoniştii au procedat bine sau nu în alegerea făcută”, spune regizorul Marian Stan.

Imagini din timpul repetițiilor

Din distribuție fac parte actorii Aurel Gheorghe, Viorica Bulgac, Edgar Bunea ( Bes ), Theo Crețu, Laurențiu Lungu, Laura Tulac și Nicoleta Miron. Spectacolul reprezintă a treia premieră a stagiunii 2018 -2019 a teatrului devean.

Sursa foto: Facebook-Teatrul de Artă Deva
Articolul precedentFOTO| Gest onorant al ambasadorului american în România în timpul vizitei sale la Hunedoara
Articolul următorConsiliul Județean Hunedoara revigorează parteneriatul cu drumarii