Gropi cât vezi cu ochii pe Drumul Naţional (DN) 76 Deva -Oradea, în zona localităţii Vârfurile. Şoferii sunt atenţionaţi cu privire la starea deplorabilă în care se află carosabilul.

Potrivit reprezentanţilor Asociaţiei „Pro Infrastructură”, starea execrabilă a carosabilului se datorează nepăsării totale a celor direct responsabili din Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Sursa foto: Asociaţia „Pro Infrastructura”/Facebook

„Atenție, imagini cu puternic impact emoțional! Nu este vorba de vreun drum forestier în creierii munților sau un teatru de operațiuni militare. Fotografiile atașate arată situația actuală de pe DN76 Deva-Oradea în zona localității Vârfurile. Reabilitarea sectorului surprins în poze (33 km între Ștei și Vârfurile) a început în 2012 și este încă departe de finalizare. Contractul a fost reziliat în 29.11.2017 (la stadiu de execuție 80%) și nici până astăzi nu a fost scos din nou la licitație! Mai gravă decât starea execrabilă a carosabilului este nepăsarea totală a celor direct responsabili din Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere”, arată cei de la „Pro Infrastructură”.

În opinia reprezentanţilor asociaţiei, compania de drumuri nu a fost capabilă nici măcar să cârpească temporar câteva sute de metri, până când va selecta un nou constructor. „În schimb, toți directorii perindați la vârful instituției se laudă că vor să preia autostrăzi și centuri rutiere pentru a le finaliza în regie proprie. Indolența, incompetența și disprețul față de cetățenii care le plătesc salariile grase ne scutesc de alte comentarii”, mai spun cei de la „Pro Infrastructură”. 

Reprezentanţii Asociaţiei „Pro Infrastructură”  cer schimbarea conducerii CNAIR. Solicităm de urgenţă prim-ministrului Viorica Dăncilă (că, practic, nu avem ministru la Transporturi) să demită conducerea CNAIR și să o înlocuiască cu una ceva mai responsabilă”, au mai arătat reprezentanţii asociaţiei.

Articolul precedentComplexul Energetic Hunedoara ar putea să nu participe la licitația pentru termoficarea din Valea Jiului
Articolul următorAvram Iancu se pregătește pentru Arctic Ultra 6633