Complexul Energetic Hunedoara ar putea să nu participe la licitația organizată de Primăria municipiului Petroșani pentru concesionarea sistemului de termoficare. Mai există și o altă variantă, și anume ca CEH să participe, însă să fie refuzat de Agenția Națională pentru Achiziții Publice.

În plus, la nivelul Complexului Energetic Hunedoara s-a format o comisie de lucru care să analizeze posibilitatea participării la licitație și ce implică acest lucru. Incertitudinile vin din faptul că societatea energetică are o situație financiară extrem de dificilă.

“Este un grup de lucru format să analizăm situația economică a CEH-ului și situația care implică participarea noastră la termoficare și în ce condiții. Am dispus  și va fi format un grup de lucru care să analizeze situația.  NU știu dacă noi putem să participăm pentru că noi suntem o firmă cu datorii și atunci s-ar putea ca ANAP să ne excludă din start. Conform legilor, nu știu dacă o să fim primiți”,  a declarat Samuel Dioane, directorul general al CEH.

Teoretic, Complexul Energetic Hunedoara este cel care ar trebui să participe la licitație pentru a prelua serviciul de termoficare. Cei de la CEH vin însă cu o soluție. Una veche, despre care s-a discutat ani la rând, însă care nu s-a concretizat.

Termoficarea pentru 2409 abonați, concesionată cu 80 de milioane. Primăria municipiului Petroșani a scos la licitație contractul privind ”Concesiunea de servicii privind delegarea gestiunii serviciului public de alimentare cu energie termică în municipiul Petroșani”.

Ofertele pot fi depuse până în data de 4 martie 2019 și se așteaptă ca la licitație să se prezinte Complexul Energetic Hunedoara, cel care poate prelua direct acest serviciu și care la finele anului trecut dădea asigurări că se poate ocupa și de livrarea agentului termic către abonați.

 

 

 

 

Articolul precedentFOTO| Deszăpezire „made in România”, într-un sat de munte din Hunedoara. Oamenii își curăță singuri drumul
Articolul următorFOTO| DN 76 Deva -Oradea, în zona Vârfurile, arată ca după bombardament