Avram Iancu, temerarul sportiv din Petroșani, se pregătește pentru a participa la ultramaratonul Artic Ultra 6633. Acesta a plecat, de dimineață, într-un antrenament de pregătire pentru maratonul Ultra Arctic 6633.

Avram Iancu și-a propus să parcurgă distanța de la Petroșani, la Constanța în 9 zile, atâta cât durează și competiția de la Polul Nord.

”Voi alerga pe fluviile înghețate din nordul îndepărtat al Canadei, în Yukon, ce se scurg dincolo de Cercul Polar către Oceanul Artic. Dar până atunci voi alerga aproximativ 620 km (cât e distanța concursului) de la Petroșani la Constanța! Din locul natal și până la Marea noastră cea Neagră pe care am înotat-o anul trecut, de la Sulina la Istanbul (680 km) cucerind în mod pașnic vechiul Constantinopol. Voi trage după mine, în sanie, 30 de kilograme cu cele trebuincioase. Îmi autoimpun să ajung la Constanța în limita celor 9 zile cât e limita la 6633. Voi dormi numai afară în sacul de dormit”, a anunțat Avram Iancu, bibliotecarul – sportiv din Petroșani.

Pe parcursul călătoriei până la Constanța, Avram IAncu va dormi doar afară, în sacul de dormit. Avram Iancu a participat și anul trecut la acest maraton înghețat, dar a fost nevoit să abandoneze din cauza unei dureri cumplite în gambă. Se afla pe locul 3 în momentul întreruperii competiției, între CP1 si CP2.

 

Articolul precedentFOTO| DN 76 Deva -Oradea, în zona Vârfurile, arată ca după bombardament
Articolul următorSitul arheologic de la Ulpia Traiana Sarmisegetusa, inclus într-un amplu proiect de restaurare