Un cutremur a avut loc în municipiul Vulcan. Nu este vorba de o tragedie naturală, ci de o simulare în caz de cutremur. Autoritățile locale din municipiul Vulcan au organizat o astfel de simulare.

„Exercițiul de alarmare în caz de cutremur, absolut necesar pentru echipajele ISU, a demonstrat pentru noi toți cei prezenți, că acolo unde există ordine, autoritate, competență, asumare și mijloace tehnice și de comunicație adecvate, există indiferent de situație, șansa salvării vieții celor expuși pericolelor majore, în caz de cutremur. Campaniile de pregătire pentru astfel de situații îmbinate cu antrenarea ,,la rece” a echipelor de intervenție, au menirea de a reduce cât mai mult numărul potențialelor victime, ale unui cutremur”,  spune Gheorghe Ile, primarul municipiului Vulcan.

Deși a fost o simulare, modul de intervenție a fost cel ce se aplică în situația unui cutremur real, cu intervenția pentru recuperarea victimelor. Echipajele Pompierilor, ale SMURD , poliție municipală, poliție locală, au colaborat optim în acțiunea de extragere a celor 3 victime aflate în incinta școlii. Toate investițiile făcute în ultimii ani pentru dotarea Serviciului pentru Situații de Urgență, dar și gradul de pregătire al membrilor acestor echipaje sunt o garanție că în situația unei intervenții reale, totul poate fi sub control.

Articolul precedent5,5 kilometri mai are de înotat Avram Iancu până la granița cu Bulgaria
Articolul următorEchinocțiul de toamnă, marcat în Cetatea Devei. Ce se întâmplă între zidurile fortăreței medievale, sâmbătă seara?