FOTO| Cărţi „umblătoare” prin Hunedoara. Locuitorii, chestionaţi în legătură cu importanţa lecturii

O nouă ediţie a unei acţiuni inedite a avut loc la Hunedoara. Zeci de copii, de la şcolile din municipiu, „îmbrăcaţi” în coperţi de cărţi s-au plimbat pe străzile oraşului. Toţi trecătorii, care au dat “nas în nas” cu cărţile “umblătoare”, au fost chestionaţi în legătură cu importanţa lecturii, dar şi despre ultimele volume citite.

Trecătorii au fost întrebaţi, printre altele, despre ultima carte pe care au citit-o sau ce volum ori scriitor le place cel mai mult.

Evenimentul, intitulat „Marşul Cărţii”, se organizează de 10 ani în municipiul Hunedoara, fiind unul dintre cele mai îndrăgite de către elevii din oraş. Scopul acestuia este de a-i îndemna pe locuitorii la lectură.

„Acest „Marş al cărţii” are ca scop – incitarea la lectură și reprezintă ocazia de a atenţiona copiii, cadrele didactice, părinţii, autorităţile locale în legătură cu importanţa cărții în formarea competenţelor de comunicare şi a celor culturale, pentru implinirea şi dezvoltarea personală, pentru cetăţenia activă şi incluziunea socială”, spun reprezentanții Bibliotecii Municipale Hunedoara, instituţie care a organizat evenimentul alături de Primăria Hunedoara, Colegiul Economic „Emanuil Gojdu” şi Cercul Metodic al Profesorilor de Limba şi Literatura română -Zona Hunedoara.

Sursa foto: Biblio Huniad/Facebook
Articolul precedentConstructorul lotului 3 al autostrăzii „scufundate” Orăştie -Sibiu, obligat să restituie 83 milioane de lei
Articolul următorTârgul săptămânal se mută în incinta stadionului Jiul