Târgul săptămânal va fi mutat, din nou, în incinta stadionului Jiul. Acesta va funcționa în incinta stadionului Clubului Sportiv municipal Petroșani, săptămânal, în ziua de duminică, între orele 06:00-15:00 (perioada mai-octombrie) și orele 07:00-15:00 (perioada noiembrie-aprilie). Mutarea vine ca urmare a nemulțumirilor cetățenilor care locuiesc în zona în care târgul se desfășoară în prezent.

“Serviciul Public Administrația Piețelor solicită aprobarea funcționării târgului săptămâna de produse industriale noi șI second-hand în incinta stadionului Clubului Sportiv Municipal Jiul Petroșani. Această solicitare are la bază demersurile cetățenilor care locuiesc în zonă și sunt nemulțumiți de felul în care arată locul de desfășurare a târgului, mizeria și gălăgia ce crează disconfort acestora în fiecare duminică. Totodată este oportună această schimbare a locației târgului pentru a crește încasările bugetului Administrației Piețelor, în sensul că atât clienții vor fi taxați la intrarea în incintă, dar și comercianții de produse second-hand vor putea fi taxați”, arată reprezentanții administrației locale de la Petroșani.

Potrivit proiectului de hotărâre, taxa de intrare pentru vizitatori/cumpărători va fi de un leu. În plus, în cazul în care se vor desfășura partide de fotbal în ziua de duminică, târgul va fi organizat pe amplasamentul din prezent, mai exact în parcarea stadionului. În termen de un an de la aprobarea hotărârii, Primăria va trebui să identifice o altă locație unde să se desfășoare târgul.

 

 

Articolul precedentFOTO| Cărţi „umblătoare” prin Hunedoara. Locuitorii, chestionaţi în legătură cu importanţa lecturii
Articolul următorMunicipalitatea de la Deva închiriază autospecială pentru ridicări vehicule de pe domeniul public