Faleza Jiului din orașul Uricani intră în reabilitare. Pentru edilii din Uricani proiectul privind modernizarea falezei Jiului înseamnă un proiect important prin care vor să schimbe aspectul localității. În plus, odată modernizată, faleza va fi un punct de atracție pentru localnici. 

În acest scop, Primăria Uricani a accesat fonduri europene în valoare de peste 10 milioane de lei. Contractul de lucrări a fost deja, iar Primăria Uricani a emis și ordinul de începere al lucrărilor.

În opinia primarului orașului Uricani, Dănuț Buhăescu, în urma implementării acestui proiect, intitulat ”Regenerare urbană – faleza Jiului din orașului Uricani”, această zonă va deveni una dintre cele mai frumoase locuri de promenadă pentru cetățenii din Uricani dar, crede edilul, și un punct de atracție pentru turiști care tranzitează din ce în ce mai des această zonă aflată la intrarea în Parcul Național Retezat.

Potrivit proiectului, pe faleza Jiului de Vest vor fi amenajate zone verzi, alei de promenadă cu locuri de odihnă și iluminat ornamental, piste pentru biciclete și locuri de joacă pentru copii.

 

Articolul precedentPelerinaj în Cetatea Devei, în memoria episcopului martir Ferenc David
Articolul următorCând va fi redeschis traficul pe A1, între Simeria și Deva?