Există șanse mari ca traficul pe autostrada A1, între Simeria și Deva, să fie redeschis în următoarele două săptămâni. Cel puțin asta au concluzionat reprezentanții Asociației „Pro Infrastructură”, în urma celei mai recente vizite pe care au făcut-o pe lotul 4 al acestei șosele de mare viteză aflată în construcție.

Sursa foto: Asociația Pro Infrastructură

Constructorul (UMB) este, în continuare, foarte bine mobilizat în zona Șoimuș, atât la nod unde se lucrează pentru conectarea sectorului la Autostrada A1 Deva-Simeria, cât și în celebrul deal „al liliecilor”, potrivit celor de la „Pro Infrastructură”. „Muncitorii au profitat de vremea bună și există șanse mari ca, în următoarele două săptămâni, să se redeschidă traficul pe A1 între Simeria și Deva. Momentan, nu există o dată stabilită în mod cert însă, din ce vedem în teren, ultimele finisaje vor fi puse la punct și șoferii vor reveni pe A1 în scurt timp”, spun reprezentanții organizației.

Volumul de muncă rămas de executat la „dealul liliecilor” este încă imens. Mai mult,acolo s-a produs și o alunecare de teren în versant. „Sperăm că responsabilii antreprenorului și cei din CNAIR vor găsi rapid cea mai bună soluție de remediere, astfel încât termenul realist de finalizare, vara anului 2019, să nu fie amânat și mai mult”, au adăugat aceștia.

Reamintim că, tronsonul A1 Deva -Simeria este închis, în această perioadă, pentru realizarea conexiunii între lotul 4 al autostrăzii Lugoj-Deva, aflat în execuție, cu sectorul de autostradă Deva -Orăștie (sub trafic). Măsura a fost luată din data de 10 octombrie și se estima atunci că circulația va fi reluată pe segmentul respectiv în jurul datei de 15 noiembrie.

De la închiderea acestei porțiuni de autostradă tot traficul greu se desfășoară deviat pe DN 7, pe „centura” orașului Deva, ambuteiajele fiind la ordinea zilei.

Articolul precedentFaleza Jiului din orașul Uricani intră în reabilitare
Articolul următorCastelul Corvinilor de la Hunedoara, promovat de BBC