Pereţii exteriori ai unor clădiri din municipiul Deva vor prinde culoare prin mâinile unor artişti în cadrul unui eveniment de artă urbană, ce se desfăşoară în perioada 29 octombrie -4 noiembrie.

Intitulat „Sesiune de artă urbană”, evenimentul implică tehnici specifice murale, realizate în trei locaţii diferite din municipiul Deva: la fosta Şcoală Nr. 6, din cartierul Micro 15, Şcoala 3 din Cartierul Dacia şi Skate Park. Picturile murale se vor realiza pe peretele exterior al clădirilor selectate printr-un amestec de culori (lavabil şi spray) rezistente la intemperii. Acestea vor fi realizate de o echipă de artişti urbani, grafferii de la „Sweet Damage Crew” din Bucureşti. “Vrem să schimbăm, atât cât putem, mentalitatea românilor despre graffiti și street art”, spun aceştia.

Evenimentul este organizat de AC Urban Vision, o asociaţie non-profit care promovează şi sprijină arta urbană de reabilitare. Coorganizator este Primăria Deva care a fost de acord cu alocarea sumei de aproximativ 38.000 de lei. Aceşti bani vor fi cheltuiţi pentru închirierea nacelei, dar şi pentru cumpărarea materialelor necesare, cazarea artiştilor urmând să fie suportată de asociaţia iniţiatoare a evenimentului.

Articolul precedent„Omagiu lui Crişan”, sărbătoare la Ribiţa
Articolul următorProtest din scaunul cu rotile împotriva Guvernului. „Nu mai fiți plutonul de execuție, gardieni agresivi și ucigașii propriului popor!”