Sărbătoare de suflet în comuna hunedoreană Ribiţa, menită să aducă în atenţie personalitatea şi jertja unuia dintre conducătorii Răscoalei de la 1784, Gheorghe Crişan.

Sub denumirea „Omagiu lui Crişan”, manifestarea culturală ajunge la ediţia cu numărul XL, fiind organizată de Consiliul Judeţean, Centrul de Cultură şi Artă al judeţului Hunedoara şi Primăria şi Consiliul Local Ribiţa.

Evenimentul a debutat ieri când a avut loc o competiţie de fotbal şi de tenis de masă, urmată de un simpozion intitulat „România, 100 de ani -Eroul nostru, Gheorghe Crişan”, susţinut de dr. în istorie Ioachim Lazăr.

Manifestările vor continua astăzi, duminică, 28 octombrie, de la ora 13:00, cu depuneri de coroane, o slujbă religioasă de pomenire, urmată de o evocare istorică şi spectacolul folcloric „Hai să dăm mână cu mână”, susţinut de interpreţii Traian Jurcheia, Mariana Anghel, Ciprian Pop, Ovidiu Olari, Bogdan Toma, Lavinia Zselnyan, Ovidiu Homorodean şi Ana Anuţoiu. De asemenea, spectacolul se bucură şi de participarea Ansamblului Folcloric Profesionist „Drăgan Muntean”. Manifestarea cultură este dedicată Centenarului Marii Uniri.

Articolul precedentSpectacol de romanţe la Deva, susținut de mai mulți soliști
Articolul următorEveniment de artă urbană la Deva. Picturi murale, pe pereţii exteriori ai unor clădiri