Protest din scaunul cu rotile împotriva Guvernului. „Nu mai fiți plutonul de execuție, gardieni agresivi și ucigașii propriului popor!”

Scriitorul român Laurian Stănchescu anunţă că va protesta în faţa clădirii Guvernului, din scaunul cu rotile în care se află ţintuit. Poetul denunţă public „asasinarea României, umilirea, înfometarea și zdrobirea în picioare a compatrioților săi din țară, cât și a celor alungați în pribegie, distrugerea culturii, a patrimoniului istoric, falsificarea valorilor și a modelelor de țară, înlocuirea Limbii Române cu limbajul preistoric al liliecilor de grotă…!”.

Poetul spune că va protesta pe 1 noiembrie, între orele 11:00 şi 15:00. „Este un protest civic, nicidecum politic, nu atac clădirea Guvernului, sunt paralizat, îmi apăr proiectele înregistrate și oficializate în Parlament, idei dedicate plenitudinii românismului, dar tratate cu dispreț de mediocra și analfabeta clasă parlamentară. (…) Mă voi lupta singur cu Guvernul din scaunul cu rotile, nu meritați decență din partea mea, dar sunt membru titular al Uniunii Scriitorilor din România și al Uniunii Ziariștilor Profesioniști, le reprezint cu cinste și onoare. Sunt autorul proiectelor- Avram Iancu și Brâncuși din Parlament, devenite Decrete Prezidențiale, autorul Marșului Național Avram Iancu”, arată scriitorul într-un memorandum transmis premierului Viorica Dăncilă, preşedintelui Klaus Iohannis, presei, dar şi Jandarmeriei Române.

„Sunteţi gata să vă pierdeţi averile, afacerile şi privilegiile?”

Scriitorului român consideră că statul român încalcă „în delir politic”, drepturile postume și obligațiile morale pe care faţă de cetăţenii săi şi nu îşi preţuieşte strămoşii. „Guvern român, nu vei fi niciodată primit cu demnitate și admirație în cancelariile lumii, voi nu vă priviți țara cu măreție și sfințenie, voi nu vă iubiți și prețuiți strămoșii, ei ne sunt constelații și adâncimi spre universalitate. Nu mai fiți plutonul de execuție, gardieni agresivi și ucigașii propriului popor, dacă erați cititori de biblie știați ce soartă au avut cei ca voi. (…) Veniți să vorbiți cu mine în Piața Guvernului, nu vă întâmpin cu pietre sau invective, vă dăruiesc cu dedicație cărțile scrise de mine, vă dau un Memorandum despre Abecedarul real al istoriei și culturii naționale, ne strângem mâna cu înfiorare istorică și îmi promiteți cu cinste strămoșească să ștergeți lacrimile și suferințele nedrepte îndurate de români, au ajuns până la rădăcina neamului și o secătuiesc. (…) Eu sunt gata să mor în stradă pentru convingerile mele și sărăcia mea, voi sunteți gata să vă pierdeți averile, afacerile și privilegiile?”, mai arată scriitorul şi jurnalistul Laurian Stănchescu.

Articolul precedentEveniment de artă urbană la Deva. Picturi murale, pe pereţii exteriori ai unor clădiri
Articolul următor100.000 de lei, aprobaţi de CJ Hunedoara, pentru sărbătorile de iarnă